Gıda Takviyeleri Ne Zaman Kullanılmalı?

20 Ekim 2023 by drdilekculhaadar Uncategorized @tr Gıda Takviyeleri Ne Zaman Kullanılmalı? için yorumlar kapalı

Günümüz koşullarında sadece beslenme ile ihtiyaçlarımızı maalesef karşılayamıyoruz. Doğadan soframıza gelen yiyecekler, çeşitli üretim teknikleriyle daha verimli, daha az hastalıklı, daha dayanıklı hale getirildi, ancak bir o kadar da besleyici değerleri düştü. Bunun yanı sıra, yaptığımız bedensel aktiviteler yüz yıl öncesine göre çok farklı. Güneşten yeteri kadar faydalanamıyoruz. İşte tüm bu sebeplerden ötürü hepimizin gıda takviyelerine şu ya da bu şekilde ihtiyacı var.

Gıda takviyelerini almadan önce mutlaka bir doktor kontrolünden geçmeli, kan testi yaptırılmalı ve var olan sorunlar doğru bir şekilde saptanmalıdır. Gıda takviyeleri de ilaç gibi görülmeli, tehlikesiz zannedilmemelidir.

Gıda takviyesi adı altında satılan ürünler insan organizması üzerine ilaç gibi etki eden ürünler olup özelliğine göre günün belli saatlerinde alınması, etkili olması için önemlidir‼

‼ Gıda Takviyeleri Ne Zaman Kullanılmalı?

-Sabah aç karnına
Demir / propolis

-Kahvaltı sonrası
Biotin / B12 / D vitamini

-Öğle yemeğinden sonra
Koenzim /  Q10 Selenyum

-Akşam yemeğinden sonra
Omega-3 / Kurkumin

-Yatmadan Önce
Magnezyum  / Kolajen / Probiyotik

Gıda takviyeleri her ne kadar marketlerde bile rahat rahat satılıyor olsa da, ihtiyaç olmadan kullanmak, faydadan çok zarar getirebilir. Bu nedenle, doktorunuza danışmadan, kan değerlerinize baktırmadan hiçbir yiyeceği ya da takviyeyi tedavi amaçlı kullanmayın.